onsdag 21 december 2011
Pepparkakor
Goda Pepparkakor som är lätta att kavla riktigt tunna
250g smör
230 g socker
230 g sirap
1 ägg
2 tsk malen kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk stötta eller nymalda kardemummakärnor
1/2 tsk mald pomeransskal
2 tsk bikarbonat
500 g vetemjöl
Smält smöret, rör i socker, sirap och kryddorna. Vispa upp ägget och rör ner det tillsammans med
bikarbonatet utrört i lite vatten.
Blanda i mjölet.
Blir ganska lös men sväller en del. Låt vila i kylen ordentligt inplastad till nästa dag.
Kavla ut på rejält mjölat bakbord. Borsta gärna av pepparkakorna med en pensel innan de hamnar på plåten. Grädda i 175 graders varmluft alt 200 grader vanlig
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hej
SvaraRaderaVad kul att hitta en blogg från Åre *ler*.
Jag håller helt med om att ekologisk är att föredra och många blir mer och mer medvetna om alla konstiga tillsatser i mat och annat.
Själv använder jag och säljer ekologiskt odlade Aloe Vera produkter.
Gott Nytt År
strömma från Frösön