onsdag 21 december 2011

Pepparkakor


Goda Pepparkakor som är lätta att kavla riktigt tunna

250g smör
230 g socker
230 g sirap
1 ägg
2 tsk malen kanel
2 tsk mald ingefära
2 tsk malda kryddnejlikor
2 tsk stötta eller nymalda kardemummakärnor
1/2 tsk mald pomeransskal
2 tsk bikarbonat
500 g vetemjöl

Smält smöret, rör i socker, sirap och kryddorna. Vispa upp ägget och rör ner det tillsammans med
bikarbonatet utrört i lite vatten.

Blanda i mjölet.

Blir ganska lös men sväller en del. Låt vila i kylen ordentligt inplastad till nästa dag.

Kavla ut på rejält mjölat bakbord. Borsta gärna av pepparkakorna med en pensel innan de hamnar på plåten. Grädda i 175 graders varmluft alt 200 grader vanlig



1 kommentar:

  1. Hej
    Vad kul att hitta en blogg från Åre *ler*.
    Jag håller helt med om att ekologisk är att föredra och många blir mer och mer medvetna om alla konstiga tillsatser i mat och annat.
    Själv använder jag och säljer ekologiskt odlade Aloe Vera produkter.

    Gott Nytt År

    strömma från Frösön

    SvaraRadera