tisdag 14 september 2010

Toscakaka



till kakan


130g ekologiska ägg  (ca 2st)
150g ekologiskt socker
120g ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/dl mjölk
75g smält ekologiskt smör


Glasyr


75g smält ekologiskt smör
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100g hackad mandel alt mandelspån

Vispa äggen med sockret, rör de första sekunderna
och öka sedan farten, så att du inte slår sönder äggen.
Vispa vitt och pösigt.

Blanda i mjölet med bakpulver, tillsätt mjölken
rör sakta om medan du ringlar i det varma smöret
under omrörning.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant och en diameter på ca 25 cm.

grädda kakan i 175g varmluft i 15 minuter

Under tiden görs glasyren.
Smält smöret. Rör ner socker, sirap, mjöl och mjölk.
Värm försiktigt tills massan tjocknar lite. Rör sist i mandeln.

När kakan har gått 15 minuter, ta ut och bred på glasyren.

Grädda 10 minuter till , eller tills glasyren fått fin färg.

Låt svalna och tag bort formen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar